Sjögärde GK, par 72                                                                                                                               uppdaterad: 110524

söndag 1 Maj               

Anders L, Anders S, S-G H                                                              

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tt1, hål för hål    tt1, det svänger    tt1, bilder    tt1, filmer

tt7 tt2 tt3 tt4 tt5 tt6 tt7 tt8    nettotabell / bruttotabell    Bett 2011

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tourvärdarnas resumé:

Söndagen den 1:a maj trotsade ett gäng duffotoppare suget på 1:a maj tal och demonstrationståg för att istället slåss om årets första tourtitel. Till start 17 jättesugna mannar som fick ett ganska skönt vårväder med vind och lite regn på slutet.

Banan var för årstiden i ett anständigt skick med tanke på den hårda vintern som varit. Trevligt bemötande från en klubb som förstått att man behöver jobba på att få greenfeegäster.

Inför start förberedde Anders E ett prov där vi laddat ner en app i iphone från Gamebook där vi registerade våra slag efter resp hål. Detta skapade i sin tur en leaderboard som resp boll kunde följa under tävlingen. Fungerade till stora delar alldeles utmärkt och jag tror alla är överens om att detta är något för oss.

Tävlingen vanns av Pelle Wiren som redan före tävling gått ut och förvarnat om att han var het, dessutom med nya klubbor i näven. Mycket starkt att leverera!!! Stark 2:a blev Dick som tvingade ner Claes till 3:dje platsen tack vare lägre HCP.

Längsta drive togs av Dan som drog på en rackare i motvinden som la sig tillrätta 235 meter från tee, imponerande!

Närmast hål togs av Dennis som för övrigt hade en ganska tuff dag. Starkt att prestera prickskytte i slutet på den rundan!

Bästa brutto 81 slag, togs hem av Lasse E, en inte helt ovanligt roll för denna herre. Starkt att prestera detta resultat i den emellanåt starka vinden. Dessutom 4:a i tävlingen.

Avslutningsvis vill jag också nämna att den ena av våra nya medlemmar, Rafael, var med och gjorde det med den äran. 5:e plats och 75 slag netto. Bra jobbat och välkommen i gänget.

Vi ses snart igen!

Svenne/Anders S/Anders L

 

Kommentar till siffrorna:

Som ett gäng ystra kalvar utsläppta på första vårbetet!

Mängder av bra resultat där de 5 i topp har 37, 36, 36, 36, 36 poäng! Snittpoäng för alla 30.4!

Pelle, med nya stickor, kryssar sig fram mellan Sjögärdes alla vatten och leverar en stabil runda med som sämst dubbelbogey. Det är dock först på sista som han slutligen avgör till sin fördel.

Både Claes (etta tom h12) och Dick (etta från h13 till h17) är med och fightas in i det sista om slutsegern. En olycklig tre-putt på sista grusar Dicks segerchans.

Dick verkar efter några års frostig relation till sin driver hittat tillbaks och ett kärleksfullt förhållande har så smått börjat spira. Två inteckningar netto totalt, 2000/2003, kan kanske bli en tredje…?

Lasse har ett tråkigt hål, 9an men i övrigt är det birdie/par/bogey-fest! Ser mycket stark ut inför fortsättningen.

Rafael följer i raden av Argentinska bolltrollare,från Kempes till Messi och visar på sista nio, 41 slag/22p att han blir att räkna med framöver. Endast de två bruttogiganterna Lasse E och Engel är bättre in med 39 slag. Engel gör även han en fin runda med ett ”skethål”.

Måste också nämna Peter Lorentzon och S-G Hansson. Peter verkar ha utnyttjat den långa vintern på ett bra sätt. Han gör 75 netto, kniper sjätte plats och får för detta 3 friska poäng. Längesedan det fanns annat än 1-poängare i Peters resultatsammanställning. Kul!

S-G H ligger väl framme, trea efter 16 hål men efter två olyckliga hål slutar han elva. Det är litegranna samma känsla som förra året att kapaciteten finns där men det håller inte riktigt hela vägen. Kan S-G hitta det där lilla sista så blir han livsfarlig!

//Webmaster´n

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Glad innan, glad efter!

Pelle tar hem årets första tour-tävling efter stabilt spel, 92/71 (37p).

2011 blir året då Pelle tar första totalvinsten netto...?

matrikeln, Per W

--------------------------------

foto: Anders A