2015 Duff&Topp Matchplay Trophy, 7th edition  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

matchschema                                                                                           

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Åttondelar

 

Rafael - Janne, Hulta GK ons 20/5

Janne vinner 1a omgången puttning!

 

Då var det dax för första matchen I år. Efter en kall och regnig vår hade vi i alla fall tur med vädret, uppehåll och sol, men svalt. Rafael och jag hade olika uppladdningar för dagen. Jag var uppe på Hulta ca klockan 13 (matchen startade 15.28), för en god lunch, rangen och puttning. Rafael fick jobba över och fick köra allt för fort för att hinna i tid.

Tanken var god från min sida, men efter att ha gått på pulver hela veckan, tänkte jag att jag behövde lite mat för att klara matchen. Jag åt en god Boeuf Bourguignon med stekt potatis och en öl. Efter det tillbringades mesta tiden på toa innan matchen.

Det blev en svängig match där jag började bra, jag hade dessutom slag på de första hålen. Raffe slog ”tyvärr” out på andra hålet så jag fick en bra start. Jag spelade förvånansvärt stabilt, men Rafael hade fortfarande sin bilfärd i huvudet. På 8:e gjorde Rafael ett riktigt bra inspel och gjorde par. På nian fick jag till andra slaget med hybrid från ca 160 m in på green (visade det sig) ca 3 m från flagg. Raffe slog i vattnet och skänkte mig putten.

Fyra upp efter nio, ser bra ut tänkte jag. Jag gick ifrån min sportdryck ”FOCUS” och gick in på sportdryck ”DEFENCE”. Det visade sig vara ett dåligt val, samtidigt som Rafael började spela säkert, som vi är vana att se honom. Rafael vann 10:an, fast jag hade slag, vi delade 11:an och se’n gör han birdie på 12:an. Efter 14 är det AS. Med två hål kvar ligger jag under med 2, efter två säkra par av Raffe. ”Så var det roliga slut för denna gång”, sa jag. ”Det är inte över förrän sista slaget”, sa Rafael.

Jag lyckades göra par på 17 och efter ett väldigt jämt på 18:e slutade vi på bogey båda. Jag hade slag på detta och matchen slutade AS.

Putt-tävlingen lyckades jag vinna i första omgången. På det hela taget kanske lite orättvist, i alla fall enligt Rafael. Men jag är nöjd!

 

//Jan

-----------------------------------------------------------

Stefan - Anders L, Torslanda 23/5

Anders L vinner 3/2!

 

Peggade upp på Torslandas fina 18hålare lördagen den 23/5 kl 0810. Bägge spelarna på gott humör dessutom i sällskap med 2 andra goa D&T:are, AndersE&Dan.

En jämn match under första 9 där det spelades golf som inte direkt påminde om det som man ser på TV!!!  Under sista 9 lyckades Alo dra ifrån lite och lyckades knyta ihop säcken på det 16:e hålet.

Så resultatet blev 3/2 till Anders L. 

AndersL

-----------------------------------------------------------

Lasse J - Kjell, Hulta 28/5

Lasse vinner 2/1!

 

Vi hade samma väder som AA och PM - mycket omväxlande och matchen började knackigt för bägge två men Lasse tog hål 1 och 2 innan Kjell gjorde ett snyggt par på 3.

Lasse tog sedan 4 o 5 genom att sänka två långputtar. Delning på 6 efter att Kjell chippat in snyggt och gjort par.

Kjell tog sedan 7 och 8 och Lasse 9.

Lasse 2 upp efter 9 hål.

Sedan turades vi om att vinna - Lasse 10 (snyggt par av Lasse, övriga badade både en och två ggr!) och 11, Kjell 12 och 13, Lasse 14 och delning på 15.

På hål 16 hade Lasse chansen att avgöra men puttade förbi 2m och brände returen medan Kjell sänkte 1,5m för par och fortsatt match.

På 17:de slog bägge fina utslag och gjorde par. Lasse vinner matchen med 2/1

Lasse

-----------------------------------------------------------

Dick - Svenne, Torslanda 21/5

Dick vinner 19 hålet!

 

Hej !

Efter 18 var det lika. Vi gick sedan ut på 1:an igen där jag lyckades knipa segern.

Ha det gott!

//Dick

-----------------------------------------------------------

Dan - Engel, Torslanda 23/5

Engel vinner 4/3!

 

Dan och Anders E spelade sin match på Torslanda GK 23/5.

Fint väder som vanligt, med en liten bris på ca 15 m/s. Anders E spelade

hyfsat, och hade sannolikt lite fördel av hemmabana. Dan spelade bra men

puttarna ville inte riktigt gå i.

Anders vinner med 4/3.

//Anders

-----------------------------------------------------------

Per M - Anders A, Hulta 28/5

Per vinner med 2/1!

 

Hulta restaurang torsdagen 28 maj 2015 klockan 14.15. Två uppgivna Duff o Toppare äter lasagne. Regnet öser ner utanför och Anders A avstår den brukliga ölen med förklaringen: ”Det kan ju bli inställt och bilkörning med öl är ingen bra kombo”. Uppmärksammar kommande lottning. Eriksson nästa vid seger. Engel eller Kultje vid oförmodat avancemang därefter. Hur genomfördes den här lottningen? Lika bra att avgöra matchen med krona eller klave!?

Första tee 15.00. Regnet har upphört med ett trollslag och fyra golfare (Kjell och Lasse J spelar sin match samtidigt), förbereder sig. Andreasson får iväg en bra spoon och lägger upp sig för ett bra inspelsläge. Mindhammar kör fyra snabba duffar bara för att bekräfta eländet. Anders A vinner första hålet lätt. Hål 2 vinns av Per samt delning på trean. Banan och framförallt greenerna är i mycket bra skick så hoppet om en bra runda trots allt börjar skönjas. Per vinner fyran och femman och kopplar ett grepp med två upp. Anders har plockat fram sin rulle med gladpack som han omsorgsfullt lägger över hålet vid varje kortputt. Mindhammar rullar i några långa och efter nio hål är Per tre upp.

På elvan med ö-greenen lägger Per fyra bollar i dammen. Kanske lika bra att förlora med tanke på kommande lottning!? ”Tyvärr” har Andreasson samma inställning och efter 14:e är det dormie med fyra upp för Per. Anders vinner dock det 15:e och 16:e hålet och dormie kvarstår inför det 17:e som är ett korthål. Diskussion om hur kommande sudden skall avgöras. Spela fler hål? Puttning? Chippa? Kommer överens om lottning för vem som får ”bestämma”.

Diskussionen behöver dock inte föras vidare för på sjuttonde hålet får Per till ett fint utslag och säkrar ett par. Anders noterar också en 3:a för delning men Per vinner med 2/1.

Undertecknad tackar för en trevlig runda, trots mediokert spel, och ser fram emot att besegra Lasse E i nästa omgång!

 

Per M