RajRaj Cup, vår egen Ryder Cup

RajRaj Cup är tävlingen på hösten där de 8 bästa netto från vår Tour, möter The Hookers. Spelformen är matchspel, 9 hål foursome följt av 18 hål singelspel (sedan 2006, tidigare 18+18 hål men med ålderns rätt...)

Tidigare år har vi spelat ganska sent på hösten, oftast i böran på Oktober. Anledningen till detta har varit att vår tour slutar i mitten av sept och The Hookers varje år, vecka 38, spelar sin Klittan Cup(!). Följden har blivit att vi spelat Cupen v.40 eller senare och detta sena datum har ställt till problem bl a pga att mörkret faller tidigt såpass sent på året. Detta sena speldatum har också inneburit, tror jag, att vi har tappat i spelstyrka. Vår Tour är ofta färdigspelad runt v.36 eller 37 och RajRaj Cup har spelats så sent som v.40 eller 41, vilket har inneburit att det har gått 4 veckor mellan aktivt spel öch RajRaj Cup.

I år ändrar vi på detta i och med att vi lägger sista Tour-tävlingen v.35. Påföljande helg, v.36, spelar vi sedan RajRaj Cup. Detta upplägg har många fördelar...

 

2021 Ryder Cup - Wikipedia

RajRaj cup loggan.