2017 Duff&Topp Matchplay Trophy, 9th edition                                  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

matchschema                                                                                                                                  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Åttondelar 

 

Fredag 26 maj 2017

Engel - Stefan, Engel vinner på 5e särspelshålet.

 

Duel in the sun,
 
Dags för Stickan och Engel att mötas i första omgången av 2017 år seriespel. TGK given plats då bägge är medlemmar. Fredagen bjöd på årets hittills bästa golfväder. Stickan har 14 slag tillgodo.
 
Stickan tar befälet direkt. Bägge spelarna gör enkla? par på ettan men med slag på hålet går han till ett upp. Engel tar andra hålet och sen följer ett antal hål där respektive spelare vinner vartannat.  På 6:e hålet slår Engel out och på 7:an presterar han en stark chipp 3-putt och vips är Stickan 2 upp.
 
Ställningen håller sig till 2 upp fram till 12:e hålet. Stickan presterar osedvanligt bra golf. Spikraka drives och bra järnslag tvingar Engel till minst par för att alls vara med i matchen. 
 
På 12:an slår Engel en riktigt bra drive mitt i FW. Den följande J4:an till greenkant löser birdie för vinst på hålet. 13 delas och sen är det dags för den långa partrean med flaggan i bakkant. Stickan är helt obekymrad och slår en hybrid till pin high 6 m vänster. Engel väljer J5 för att garantera uppförsputt på den luriga greenen. Stickan har slag på hålet och har inga problem att lösa par. Då passar Engel på att slå en 15-meters hårt i bakkant för birde. Delat!
 
Resten av hålen fram till 18 delas och Stickan är ett upp med ett att gå. På tee sätter han sen den hittills väl fungerade driven på avbytarbänken till förmån för den mer defensiva spoonen. Lite förvånande då han inte har slag på hålet som dessutom spelas i motvind. Dagen första dyrbara misstag kommer här då bollen försvinner ut i tjockruffen där den kommer att ligga kvar under överskådlig tid. Engel levererar ett nästan lika dåligt slag men bollen är i spel och han kan därmed vinna hålet. Matchen lika efter 18 hål.
 
Särspel hål 1
 
Som tur är gör folk andra saker än att spela golf vid 18-tiden på en fredag. Det är således inget tryck på banan så första särspelshålet kan bli 12:an. Bägge spelarna gör par ganska odramatiskt och spelet går vidare.
 
SS hål 2 (13)
 
Engel slår en bra drive mitt i FW men missar inspelet vänster. Stickan håller sig i högerruffen under vägen fram till green. Hålet delas på bogey/dubbel.
 
SS 3 (14)
 
På nytt slår Stickan en fantastisk hybrid till nästan pin high. Engel räknar inte med att sätta en ny 15 meters så nu blir det en J4 till bakkant. Enkelt par för Engel men det är inte tillräckligt då Stickan har slag. Han behöver alltså 2-putta från 6 meter för att vinna matchen. Oförklarligt nog stannar parputten 2 cm från koppen och matchen lever.
 
 
SS4 (15)
 
Parfemman är normalt ett komfortabelt hål men då behöver man komma iväg från tee. Tyvärr blir Engels utslag riktigt dåligt men situationen räddas med 2 x hybrid till greenkant. Stickan spelar disciplinerat och ligger i greenkant på 3 ca 25 meter från pinnen. Engel gör sitt par medan Stickan läser sin första putt fel och hålar ut med bogey. Delat.
 
SS5 (12)
 
Spelarna bestämmer sig för att spela 12:an igen. Hålet spelas utan extraslag vilket är en liten fördel för Engel. Stickan missar sitt utslag grovt vänster med bollen ligger hyfsat i ruffen. Engel slår en bra drive till mitt FW och har på nytt en J4 till green. Stickan slår en monsterhybrid från ruffen till mitt FW, 115 meter kvar. Engel slår sin J4 till greenkant med ca 8 meter kvar för eagle. Stickan slår sitt inspel lite långt och vänster till greenkant 15 meter från hål. Han är först att putta och slår en grym birdieputt som stannar 3 cm från hålet. Engel har ca 1.10 kvar för birdie och den går rakt i hål. 
 
Matchen slutar således 1 up i Engels favör. 
 
Stor eloge till Stickan för hårt motstånd, mycket bra spel och en lång men rolig fredag eftermiddag i gassande sommarsol.

 

//Engel

 

----------------------------------------------------------

Onsdag 31 maj 2017

Anders A - Dick, Anders vinner 2/1

Anders & Dick: 
Vi blandade formidabelt spel med fantastiskt. Idag räckte inga par för att vinna.
AA tog till slut hem segern med 2/1
Detta är den officiella resumén och inga frågor kommer att besvaras från någondera håll.
 
Kjell:
Jag tror varje ord!
Grattis Anders!
Körde ni 9 eller 18 ?
 
Anders & Dick: 
Som sagt, inga frågor...
 
----------------------------------------------------------

Tisdag 30 maj 2017

Kjell - S-G, Kjell vinner 3/2

Ett fint duggregn från en jämngrå himmel skapade inramningen under de första 6 hålen denna onsdag på Forsgårdens GK. Lite vind och hygglig temperatur innebär ändå bra förhållanden. Senare klarnade det upp och det blev en angenäm runda.

Efter en fin chip och enputt från en ruffig kulle på första hålet tar Svenne detta och efter ett fint bunkerslag på andra och en putt som är en hårsmån från par så tar han även andra hålet – 2 up.

Tredje innebär vattenbesök för Svenne efter bra utslag av båda så detta hål tar Kjell. Båda slår dåliga utslag på fjärde och får hacka fram andra slaget. Efter en riktigt bra järnsexa (i medvind) på 175 m till greenkant och enkelt par så tar Kjell även detta – even.

Bunkerbesök från tee och treputt för Svenne på femte samtidigt som Kjell slår en bra chip och gör par innebär 1 up för Kjell.

Svennes utslag landar i den saftiga ruffen och därifrån är det svårt även för  en kraftkarl! Kjell går lite långt på andra men tar ändå hålet på bogey – 2 up

Enkelt par för Kjell på hål 7 innebär 3 up.

Svenne tar sedan hål 8 efter bra spel och hål 9 delas efter kort puttmiss av Kjell – 2 up för Kjell.

En kopp kaffe&kanelbulle ger nya krafter och vi avancerar förbi ännu en fyrboll genom ett snabbt depåstopp.

Båda gör par på hål 10 vilket gör att Svenne tar detta – 1 up till Kjell

Snudd på birdie och enkelt par på 11 gör att Kjell tar detta.

Bägge slår, efter bra utslag andraslaget i vatten på 12 och delar sen hålet – 2 up för Kjell.

Bra utslag på hål 13 och enkelt par för Kjell och utslag snett höger till knähög ruff ställde till det för för Svenne – 3 up för Kjell

Sen delas  hål 14, 15 och 16 vilket innebär att Kjell vinner 3/2.

Återstår bara att tacka Svenne för en trevlig runda med inte oävet spel och det känns bra att kunna kvitta förlusten från kvarten 2013, också 3/2!  ;-)

http://duffotopp.se/empty_751.html

//Kjell

 
----------------------------------------------------------

Fredag 26 maj 2017

Lasse Ericson - Dan, Lasse vinner 4/2

resume på G!
 
 
----------------------------------------------------------
 

Onsdag 17 maj 2017

P-A - Claes, P-A vinner 6/4

 

Dimman i Partille

==============

Likt slaget vid Lützen utspelades denna drabbning i tät dimma. Bollen kunde ses de första 75 metrarna så man fick riktningen sen var det bara att börja vandra.

Förutom dimman så var det perfekt golfväder, ingen vind och behaglig temperatur.

Matchen började med att bägge spelarna vann varsitt hål och därefter delades de följande 2 hålen.

Därefter så står P-A för ett ryck och vinner 4 hål på raken varefter hål 9 delas

Ställning i halvtid: P-A 4 upp

P-A börjar sista 9 med att vinna hål 10, Claes vinner hål 12 och därefter vinner P-A hål 13 och 14 och matchen är slut

Vinst P-A 6/4!

Sammanfattningsvis kan sägas att Claes inte alls spelar dåligt utan det är P-A som för dagen spelar kanon golf med ett väl fungerande närspel som grädde på moset

 

Swinga lugnt

/P-A o Claes

-----------------------------------------------------------