RajRaj Cup 2019

 

Vi samlades kl 8 på Borås GK. Höstvädret var toppen.
Foursome ändrades till greensome. Ett bra val tyckte de flesta. Banan där det skulle avgöras var Borås södra. 9 hål. 
I första bollen mötte Dan och Sven Börve och Petter. Det blev en hård match där det var lika fram till hål 7. Tyvärr slarvade Dan och Sven bort möjligheten trots att de hade slag på det hålet. På hål 8 räddade Petter upp det med en fantastisk chip så hålet delades. På hål 9 missade både Sven och Dan sina utslag och det hela var avgjort. Reiseleiterparet vann med 2-0.
I boll 2 gick Håkan och Mikael mot det storspelande paret Blomqvist och Torbjörn. De kämpade på, men motståndet var för svårt och Reiseleiterparet vann med 3-2
I boll 3 mötte matchfinalisterna Claes och Jens Reiseleiterveteranerna Kjelle och Mattias. Duff och Topparna gjorde processen kort och vann med 4-3.
Boll 4 avgjordes inte förrän på 9:e hålet. Dick och Staffan spelade fantastiskt bra mot Poul och rockien Jörgen. Tyvärr blev utslagen på 9:an avgörande. Reiseleiter på green medans Duff o Topp hade ett svårt läge utanför green. Reiseleiter tog det med 1-0.
Efter en god lunch var de dags för singlarna på norra banan.
I första bollen hade båda lagen sina starkaste kort. Claes mot Börve. En hård kamp blev det ända in på 18:e. Claes satte en fantastisk putt som gjorde att matchen delades.
I boll 2 fick Sven äran att möta Torbjörn. Sven var 3 upp efter 9 hål. Tyvärr började han att slarva och släppte upp Torbjörn till lika. Han skärpte dock till sig och vann hål 15, 16 och 17 och så var den matchen över. 3-2 till DoT
Boll 3 gick mellan Petter och Dan. En tuff match som avgjordes först i slutet av matchen, trots bra spel av Dan. 2-1 till Reiseleiter.
I boll 4 överträffade Mattias sitt spel. Han var helt omutlig och Mikael hade tyvärr ingen chans. 6-4 till Reiseleiter.
I boll 5 vände Staffan på det hela och tog en härlig seger mot Poul. 2-1 till DoT. 
Boll 6 var återigen en jämn historia. Jens mötte Jörgen. Jörgen avgjorde på 18:e och vann med 1-0.
Boll 7 blev verkligen inte en jämn. Håkan visade att han är en skicklig golfare. Kjell hade inte en chans. 
7-6 till DoT.
I sista bollen gjorde Dick en otrolig stark insats och stretade mot på bästa sätt mot Blomqvist. Det hela avgjordes på sista hålet och Blomqvist gick ur bataljen som vinnare. 2-1 till Reiseleiter.


Slutresultatet 7,5-4,5 låter ganska mycket. Men hade några puttar ramlat i för oss och Reiseleiter inte hade haft så mycket tur så hade vi tagit det.
Captain är nöjd med sitt lag och är imponerad över hur god kämpaglöd och laganda som visades.
Sven

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------