RajRaj Cup 2011-10-02     laget    bilder     2010, 2009 och 2008 års RRC

_____________________________________________________________________________________________

 

Dimman låg tät över Albatross vackra bana, man såg knappt 75 m framför sig och tankarna gick till ett annat fältslag nästan 400 år tillbaks i tiden. Förhoppningsvis skulle dock dagens drabbning inte innebära andra skador än ett och annat stukat självförtroende…

Våra nya motståndare, Team Hällene med lagledare Jonas Blomqvist i spetsen visade sig vara tuffa moståndare men det dröjde in i de sista innan Team Hällene hade plockat poängen som innebar vunnen match.

Under uppehållet mellan foursome och singlar skingrades dimman i takt med att solens strålar blev allt varmare och lunchen kunde avnjutas ute på verandan i en temperatur väl över det normala för en oktoberdag.  

Inför singelspelet var vi två ner och för att behålla trofen så behövde vi vinna singlarna med två, för som försvarande mästare räcker det ju att dela matchen. Som ni ser nedan så var singelspelet jämnt och länge med ett litet plus för oss. Så sent som på hål 14 låg vi två upp, matchen totalt var all square och i det läget behåller vi trofen.  Team Hällene visade sig dock mot slutet vara det starkare laget och vann totalt med 7-5 (3-1).

Och regeln som visat sig gälla de första tio åren av RajRaj Cup, visade sig gälla även idag - det lag som vinner foursomen, vinner även totalt!

Något annat som var anmärkningsvärt var att alla matcher vanns, ingen match delades.

Allt som allt, en kanondag i gott sällskap och en hel del bra golf, i ett för årstiden fantastiskt  väder!