2014 Duff&Topp Matchplay Trophy, 6th edition            

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

matchschema                                                                                            

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Final

Marks GK, torsdagen den 11 september.

 

Lars J - Claes A

 

Finalen spelades på Marks GK en solig september-eftermiddag mellan 2 taggade finalister. Efter en kort uppvärmning på rangen ställde båda upp på 1:a tee, Lasse slog ut först och visade vägen efter slantsingling.

Hål 1 tog Lasse efter att Claes varit i bunkern 2 gånger. Hål 2 utjämnade Claes medan Lasse tog hem hål 3 och 4 genom 2 fina par. Lasse hade nu tagit ett litet grepp och hade 2 up.  Claes tog hål 5 och Lasse tog hål 6 med ett nytt par där Claes gick i vattnet. Hål 7 tog Claes hem medan Lasse återigen to hem hål 8 efter en grov miss av Claes.

Hål 9 blev en kamp som Claes tog hem och åter reducerade men Lasse kom tillbaks och med ett nytt par  på hål 10 och ökade till  2 upp. Det kändes som Lasse hade ett litet grepp trotts att ingen av oss hade något bra spel. På 11:e hålet var det åter jämnt spel fram till green men Claes tog till slut hem hålet.

Efter att vi lämnat de 11:a första hålen och gått över vägen kom ett tungt par 5 hål först över en stor damm och sedan en lång brant backe hela vägen upp mot green. Lasse fick iväg ett bra utslag medan Claes halvmissade, Lasse drog sedan iväg bollen på höger sidan och hamnade mask bakom ett stort träd, Claes fick in sitt tredje slag kort green medan Lasse drog sin i trädet och fick chippa ut sin boll på fairway. Claes tog hem hål 12 och helt plötsligt var det lika. Lasse kommenterade att det är lite lustigt att vi hittills inte delat något hål. Men på hål 13 delades hålet för första gången.

Hål 14 tog Claes hem hålet efter ett dåligt utslag och Lasse gick i bunkern när han skulle spela in på green. Nu var Claes i ledning med 1 upp för första gången. Hål 15 och 16 delades lika och nu återstod endast 2 hål. På 17:e slog Claes först ut  och la sig på höger sidan i ruffen, en kulle och ett träd var i vägen för inspelet så det fick bli ett kort slag ut på fairway. Lasse lyckades hålla linjen på sitt utslag och låg på vänstersidan, ett snyggt inspel strax bakom flagg bäddade för en utjämning och lika inför det sista hålet.

Båda går upp på 18:e tee med full koncentration för nu skulle det avgöras. Lasse peggade upp och förklarade att bästa linjen är mot det höst gula trädet lite till vänster. För mycket till vänster är det out. Lasse slår ut sin drive och bollen går out, det var första gången Lasse missade sitt utslag. Claes peggar upp och får på en bra drive och där med var det kört för Lasse han låg nu ute på fairway på 3 slag och Claes på 1 slag. Eftersom Claes dessutom hade 1 extra slag på Lasse blev det aldrig någon kamp på det avgörande hålet. Matchen slutade med seger 1-0 till Claes som därmed behåller DTMT trofén från förra året.

 

Tack Lasse för en trevlig dag och en spännande match.

 

//Claes