2013 Duff&Topp Matchplay Trophy, 5th edition              

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

originallottning    matchschema                                                                             

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jan - Claes

st Lundby 8/9

--------------------------

Claes vinner 2/1

 

Resume:

 

Final i D&T Matchplay spelades söndagen den 8 september på ett soligt och fantastisk bana, Stora Lundby. Två taggade spelare, Janne H och Claes, möttes upp denna somriga september dag.

Det stod klart att båda var där för att ta hem trofén. Efter en gemensam grill buffé på Stora Lundby´s uteservering började båda två att värma upp var och en för sig. Janne hade för dagen skaffat sig en caddy, P-A, som till lika fick vara domare om något skulle vara oklart. P-A var också 100% publik i denna spännande drabbning.

Janne tog kommandot redan på hål 1 och avgjorde med ett par efter en mycket bra slagen putt. Claes replikerade snabbt och kvitterade efter ett bra inspel. Fram till hål 6 var det jämt spel med ett litet övertag för Claes, 1 upp. Hål 7 gjorde Claes  par på ett par 5 hål och fick en ledning med 2 men Janne replikerade snabbt på efterföljande par 3 hål och så var det genast bara 1 up igen. 9:e hålet delades efter var sin borstspelad boll.

Janne var nu på hugget och ordnade ett säkert par på 10:an och åter igen var det even. Under tiden var caddien snabbt inne i baren och knäckte 2 snabba öl. Hål 11 och 12 gjorde Claes åter igen ett ryck med en boogie och par på banans svåraste hål. Claes behövde aldrig använda sina extra slag då han gjorde par på dessa hål.

13:e tog Janne tillbaks 1 poäng efter att Claes oturligt efter en sned studs hamnat i den djupa bunkern, men Claes replikerade snabbt och ökade till 2 upp efter 14:e. På 15:e la Janne om sin taktik och spelade hela vägen på hål 7 fram till green. Tredje slaget från 7:ans fairway var ett långt inspel med en lätt studs över greenbunkern, en ny studs direkt bakom bunkern och på så sätt fick den perfekte rullen fram mot hål, ett enkelt par. Inför 16:e var det åter igen 1 upp till Claes , båda fick 2 bra drivar, 2 hyggliga inspel och hålet delades.

På 17:e gällde det att spela fram till dammen inga drivar här inte. Janne började med at slå en halv miss ut i ruffen, Claes fick till en perfekt träff som la sig drygt 10 meter från dammen, Janne fick ut sin boll från ruffen men kom aldrig tillräckligt långt fram för att kunna göra ett bra inspel. Jannes 3:e slag hamnade i vattnet medan Claes spelade fram strax innan green som sedan chippades in till en dryg 2 meters putt.

Hålet var därmed förlorat för Janne och därmed matchen som slutade 2-1. Det var en mycket trevlig golf dag och en ära att få möta Janne, tack för en bra match, dessutom att ha en publik som hela tiden levde sig in i matchen.

 

//Claes

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

foto: P-A

foto: P-A

foto: P-A

foto: P-A

foto: Jan

foto: P-A

foto: P-A

foto: P-A

foto: P-A

foto: P-A

foto: P-A

foto: P-A

foto: P-A

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)