2011 Duff&Topp Matchplay Trophy

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resumé - semi                                                                                                spelschema 2011

 

Anders E - Claes

 Anders E, 2/0

 

Resumé, semi Claes - Anders E
Torslanda GK 28/8. kl 10.50

I år skulle Claes och Anders E återigen mötas i semifinal. Eftersom matchen då hölls på Partille GK beslutades att årets drabbning skulle gå på TGK.

Parterna slog ut på första hålet kl 10.50 och i den hårda vinden var det ingen som direkt presterade bra slag. Claes vann såväl första som andra hålet. Claes var den som presterade bäst golf och undertecknad fick kämpa hårt för att hålla jämna steg.

Vid vändningen var Claes fortfarande två upp och det var dags att kliva ut på de lite mer krävande sista 9. 10:de hålet var det enda hålet där det inte utgick något extraslag i Claes favör och hålet delades på bogey. Därefter började undertecknads spel fungera lite bättre och sakta men säkert kunde försprånget hämtas in. Med starka birdies på 13;e respektive 16:e hålet för Engel var nu Claes ledning förbytt till ett håls underläge.

17:e kunde delas efter att Claes besökt vattnet till höger och sedan vann undertecknad 18:e och matchen kunde skrivas till 2-0.


En trevlig dag på Torslanda GK som trots ihållande regn de senaste dagarna kunde visa bra kvalitet på fairways och greener.

Hälsningar
Anders

----------------------------------------------------------------------------------------

Lasse E  - Dan

 Lasse E, 2/0

Här kommer en resumé på semifinal 2 mellan Dan o Lasse Ericson:

Semifinalen spelas på Albatross först hål 19-27 och sedan hål 1-9. Spelarna har publik med sig alla 18 hålen! Denna publik består av de inbitna Duff o Toppspelarna Anders A samt Kjell.

Matchen börjar med bra spel o två raka par från båda. På hål 3-5 gör Dan några missar samtidigt som Ericson håller i spelet bra med ytterligare två par o en bogey…3 snabba hål går till Ericson.  På 6:e bränner båda två puttar under metern….!!

Sedan följer 5 hål där båda spelar bra o gör lika resultat, men där Dan har slag på två av dessa så ställningen är nu bara 1 upp till Ericson efter 11 hål. På 12:e spelar Ericson en sned spoon som ställer till det och vips, är matchen lika! Dan har utjämnat och det börjar smyga sig in lite nerver….

Åter en halvmiss från Ericson gör att Dan har övertag inför inspelet på 13:e…Ericson lägger inspelet i bunkern… men Dan missar strax utanför green. Efter ett bra bunkerslag o en grym putt Av Ericson samt en missad chip av Dan, delas hålet, då Dan har sitt tredje extra slag att ta ut.

Återigen följs detta upp med tre raka par från båda spelarna och det är helt jämt när två hål återstår. Nu börjar det kännas som minsta miss kan avgöra denna rafflande match.

Dan skall slå ut sin fruktade drive på ett par5 hål, och vet att han har god chans att nå in på två slag…då det händer: Bollen går av någon märklig anledning ca 20 grader vänster!!! Och kraschar rakt in bland träden som någon dåre planterat precis där!  Efter mycket letande hittas bollen o Dan gör ett tappert försök…men hålet går förlorat.

Nu är reglerna sådana att; om Dan nu vinner sista hålet tar han också hem matchen! Det är nu det skall avgöras! Så nu är det riktigt darrigt på 18:e Tee, då detta utslaget är helt avgörande för hela matchen.

Ericson drar iväg en bra spoon som precis klarar sig över träden (ett sus hörs bland publiken) och ligger perfekt för inspel. Även Dan lägger ut sin spoon mitt i fairway. Nu är det åter spännande att se vem som kan avgöra längden exakt och dessutom träffa bollen bra i de ganska blöta gräset.  Dan ligger i ett uppförs-läge, och gör en duff, och bollen orkar inte fram… Ericson är på bettet och tar chansen han fått, och då är matchen avgjord.

2-0 slutar denna rafflande fight!

 

//Kjell