__________________________________________________________

 

Resumè vårresan och Major till Ekerum Öland                                                                        foton      anekdoter/kommentarer

 

Tjugo goa gubbar från Götet blev som Ölandstokar när dom åkte mot solen i öster. Tourvärdarna Staffan och Per gjorde en uppdelning att ena parten skulle fokusera på golfen och den andra parten på bar och kvällsaktiviteter. Båda får man nog säga gick in för och lyckades i sina roller.

Efter diverse problem med färdmedel kunde D&T-gänget ändå samlas för en uppvärmningsrunda på torsdagen. Redan då visade Staffan, Jens, Källman och Kjell vilka som skulle bi att räkna med till stundande major-tävling även om ett visst hopp nog ändå kunde infinna sig i andra händer och knoppar.

På fredagen gjordes en tripp söderut till den utsökta banan Öland links golf. Efter ett varmt välkomnande i receptionen hade Diddan lite svårt att fokusera på golfen men för övriga fanns koncentrationen kvar och majorn kunde börja. Lasse E och Sven, fick nog lite virus från Diddan, prövade en genväg från första tee till vänster som inte visade sig så lyckad. Båda tog sig dock samman för de kommande 35 hålen. Banan bjöd på många utmanande hål som Jens och Staffan behärskade bäst med minus 1 vardera tätt följda av Sven på even och Kjell the man med +3.

Efter trevligt, men något covid-avkortat, umgänge på anläggningens restaurang var det lite olika uppladdning inför lördagens avgörande runda. Långe Erik spelades i en något kortare version av sig själv men ändå fullt tillräckligt för en värdig utmaning och avslutning. Åt de fyras gäng från dag ett och två fanns inget för resterande swingers att göra. Efter en mycket rafflande avslutning segrade Sven Källman med Staffan som god tvåa på samma netto men högre hcp. Kjell kämpade stark och kom in som trea med Kultje på fjärde plats.

Tourvärdarna tackar för en mycket bra och trevligt genomförd resa till dem som gjorde den möjlig och ett stort tack till ett underbart kompisgäng som firade 30 år för golfsällskapet DUFF & TOPP!

 

Per o Staffan

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kan bara instämma med våra grymma tourvärdar!

En oerhört kul resa, det var längesedan jag skrattade så mycket och sicken tur vi hade med vädret!  

Nedan ser  ni resultaten från 2x18 hål. Jämnare än så kan det inte bli och om jag inte tar fel så är det första gången som en ledarboll

faktiskt placerar sig 1-4!  : )

 

                   GH           LE

Eaglar           0             0

birdies          4             15