Verksamhetsberättelse Golfsällskapet Duff&Topp 2017

Åtta entusiaster samlades på Hulta då vårrundan drog igång, den 28:e april, och Jens slog direkt till med en sänkning och en fullt rättmätig seger. Dick och Lars J följde på 2:a och 3:e plats.

Alicante var staden som fick äran att ta emot DOT´s eminenta golfcracks ano 2017 då vårresans spel skulle genomföras. Bilderna från resan talar sitt tydliga språk och där kan man se att vårt gäng levde upp till sitt rykte. Många tomma vinflaskor på borden och fullt med leende DOT'are överallt. Något annat än blå himmel verkar inte ha fastnat på bilderna. 4 dagars golfspel blev det, med en tävling på ”Las Ramblas” och tre på ”Las Colinas”. Bäst över hela vistelsen blev Dan med 16 nöp. Sven följde, dock ordentligt distanserad, med 21 nöp och Diddan på tredje plats med 30 nöp. Vad de andra gjorde på banorna förtäljer inte historien.

Touren drog igång med ett gediget startfält. 17 sugna DOT'are var anmälda för att prova på den modifierade Stenungssundsbanan där Lasse E visade upp sig och vann. Det mest anmärkningsvärda blev dock att det slogs 18 birdies på tävlingen och det bidrog med en rejäl slant till Hjärt&lung fonden. Årets tour bestod av 8 kapitel där vinden och de låga temperaturerna dominerade. Orustbanan ställde våra hjältar på hårda prov med den hård kall vind från havet men Kjell verkade inte känna av den och vann överlägset. Kjell var också den som lyckades hålla ihop spelet över hela touren och avslutade med att vinna både netto och bruttotävlingen! Utomordentligt. Tvåa netto blev Jens och på tredje plats kom vår ordförande P-A. Bruttoligans etta delade Kjell och P-A med Lasse E som tight trea. Reima memorial togs hem av en ostoppbar Jens. Trots att P-A, Dan och andra jagade för fullt kunde Jens hålla undan och dra på sig kavajen. Duffex cup, nyinfört för året med Fedexcup-regler, blev en spännande uppgörelse. Upplägget är sådant att var och en av de 5 första efter två tävlingar, vid vinst i sista vinner Duffex Cup. Utöver dessa 5 är det dock fler som har chansen. P-A, delad etta efter tt6, tt7 såg sin chans och höll nerverna i styr. Avslutade med -1 netto och tog hem både tt8 och Duffex.

Åtta anmälda till DTMT i år och spelades mellan 1/6 och 29/9. 29/9 stod Anders E och Jens mot varandra på Lärjedalens GK. Tidspressade spelare har samma dag lyckats hitta en tid som passar båda och den utdragna tävlingen från föregående år kan undvikas. Blåsten är med även här men det hindrar inte Jens som lyckas med konststycket att leda från start till mål. Ledningen från 4 upp krymper men han lyckas till slut ta hem tävlingen med 4/3.

Raj-Raj 2017 går inte till historien som DOT's bästa. En del strul med ändring av datum gör att reserver får kallas in för att kunna fullfölja tävlingen. Efter morgonens 4 foursome ligger DOT under med 0,5 – 3,5. Välkommet avbrott och lunch för att fylla på reserverna kom. Tyvärr så orkade vi inte komma igen utan vi fick se oss besegrade även i singlarna med 2,5 – 5,5. Totalt en förlust med 3,0 – 9,0 och en sur förlust av pokalen. Något som dock bara bör höja ambitionerna att komma igen inför 2018 års säsong.

Något som vi dock kan glädja oss åt är att årets birdie/eagle resultat inkammat 4825 SEK! Nytt rekord!

Styrelsen tackar för det gångna golfåret och önskar alla Duff & Topps eviga ungdomar ett fantastiskt gott nytt år fylld med massor av golf.

 

Rafael Aramburo